top of page

Kwaliteits schilderwerk en totaalonderhoud

Al 50 jaar staat schildersbedrijf West Friesland garant voor kwaliteit in schilderwerk, houtrotherstel en totaalonderhoud voor woningcorporaties, beleggers en beheerders, verenigingen van eigenaars, overheids-, zorg- en onderwijsinstellingen. Ook van vele bedrijven en particulieren zijn wij een goede bekende.

Voor vele instellingen, bedrijven, aannemers en particulieren zijn wij een vertrouwde naam. Sinds de oprichting in 1968 hebben wij onze naam hoog te houden in de regio West Friesland én ver daarbuiten. Zo zijn wij met grote regelmaat te vinden in Amsterdam.

 

Schilderwerk


Totaalonderhoud, renovatie- en restauratieschilderwerk vormen de pijlers van ons bedrijf. Wij hebben ruim 20 vakmensen in dienst om keer om keer hoge kwaliteit te leveren voor ieder denkbaar project. Het is onze onveranderde en rotsvaste ambitie mooi vakwerk af televeren. Of de klus nu groot of klein is, het resultaat is altijd goed!

Duidelijke offertes

Het leveren van kwaliteit betekent voor ons ook afspraken maken en die nakomen. Daarom werken wij met duidelijke offertes waarin de werkzaamheden en kosten helder staan omschreven. Het leveren van vakwerk begint bij het maken van een goede planning. Tijdens een oriënterend gesprek brengen wij uw wensen in kaart. In de offerte die daaruit voortkomt, staan alle geplande werkzaamheden duidelijk omschreven.

 

Uiteraard compleet met een reëel tijdspad en de bijbehorende kosten. Daarbij houden wij binnen de planning rekening met de drukte binnen uw onderneming. Bovendien verloopt de communicatie tijdens het project met één vast aanspreekpunt.

Totaalonderhoud

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door de totaalaanpak. De werkzaamheden welke wij verrichten, stoppen niet bij schilderen. Tijdens een bepaald project kunnen wij u tevens adviseren omtrent zaken als afwerking en het herstel van houtrot, voeg- en metselwerk. Ieder facet van het project kunnen wij uitvoeren om zodoende onze opdrachtgevers te ontzorgen. Wij hebben daarvoor een vertrouwd team in huis.


Voor bepaalde specialismen werken wij samen met een aantal gedegen partijen. Bovendien leveren wij goede kwaliteit tegen scherpe tarieven!

Totaalonderhoud Schildersbedrijf West Friesland:

• Na-isolatie -
  - Dak-, vloer- en spouwmuurisolatie

  - Isolerende beglazing

• Gevelreiniging

• Voeg- en metselwerk

• Stucwerk herstel

• Betoncoatings

Kwaliteitsborging

Vanzelfsprekend voert ook veiligheid bij Schildersbedrijf West Friesland de boventoon. Daarom zijn wij al jaren gecertificeerd conform de VCA* veiligheidsnorm (Veiligheid Checklist Aannemers). Deze certificaten geven ons bedrijf én onze opdrachtgevers de garantie dat de werkzaamheden van Schildersbedrijf West Friesland B.V. en haar subcontractors conform strikte regels en procedures worden uitgevoerd. Zo voorziet dit systeem in o.a. gekeurd klim- en hulpmaterieel, het analyseren van gevaarlijke situaties en opleidingen. Met dit systeem wordt de veiligheid van iedereen op de werkplek gegarandeerd.

 

Wij werken conform de gestelde richtlijnen van de Arbo- en Milieuwetgeving en de normen zoals deze vastgesteld zijn binnen de NEN-EN-ISO 9001. Voor de kwaliteit van het werk betekent dit dat wij de volgende handelingen toepassen:

• Temperatuurmetingen

• Luchtvochtigheidmetingen

• Dauwpuntmetingen

• Natte verflaagdikte metingen

• Houtvochtmetingen

• Vochtmetingen beton

• Afschermtechnieken

Herstel van houtrot

Houtrot ontstaat als gevolg van een verhoogd vochtgehalte in het hout. Het repareren van houtrot is vaak noodzakelijk omdat ernstige houtrot de constructie van een gebouw kan verzwakken. Bij houtrot repareren denkt men al snel aan het vervangen van het houtwerk. Dit leidt meestal tot een ingrijpende en kostbare reconstructie. Wij bieden al jaren een beproefd alternatief voor vervanging, door het hout te restaureren met epoxytechniek. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk!

 

Omdat we slechts het aangetaste houtwerk verwijderen, zal het nog gezonde houtwerk maximaal behouden blijven. Epoxyhars biedt hierdoor een uitstekende manier om houtrot te repareren. Tevens biedt Schildersbedrijf West Friesland de mogelijkheid om voeg- en metselwerk in oude glorie te herstellen.

Vakwerk

Wie een tocht door Noord-Holland maakt, loopt grote kans om de stille getuigen van het vakwerk van Schildersbedrijf West Friesland tegen te komen. Zo werden reeds vele monumentale panden door ons van een mooie en goede laag verf voorzien. Dit geldt voor zowel het interieur als het exterieur van dit vastgoed.

 

Maar ook schilderwerk dat deel uitmaakt van nieuwbouwprojecten behoort tot onze specialismen. Wij blijven ons voortdurend ontwikkelen om up to date te zijn met nieuwe technieken en producten. Wij zijn graag uw partner en kijken uit naar een nadere kennismaking!

bottom of page